9 Eylül 2012 Pazar

Ailelerimizde Bütçe Uygulamaları ve Sağlık Bütçesi

 
 
Toplumumuzda her harcama için bir bahane ve mazeret buluruz da sağlık harcamalarını hep gereksiz ve israf harcama olarak bakılmaktadır. Bu parayı alan kuruluşlar da genellikle hırsız ve soyguncu yaftası yemektedir.
 
Halbuki bir araç aldığımızda aracımızın periyodik bakımlarını yaptırmakta veya arıza belirtisi olduğu anda soluğu tamircide almakta hiç beis görmeyiz. Bu aracımız için sigorta, kasko, vergi, bakım bütçesini yıllık bütçemizde bir kalem olarak belirler gerekirse aksesuar veya yenileme programını da yaparız.
 
Ailemizi anne-baba, çocukarımız, eşimiz ve diğer yakınlarımız da dahil olmak üzere kendimizi de acımasızca bakım ve konrollerden uzak tutmaya özen gösteririz. Çünkü sağlık giderlerimiz devlet tarafında karşılanmalı ve hiçbir katkıda bulunmadan hiç bir masrafa girmeden sağlımız bozulduğu anda ancak tedavi edilerek sağlığa kavuşulmalıdır.
 
Halbuki dünya üzerinde hiçbir ülkede hatta katı komünizm yaşanan ülkelerde bile en azından bahşiş veya rüşvet olarak hastaların-kişilerin cebinden para çıkmaktadır. Bu durum tüm kapsayıcı sigortalarda da bu şekilde işlemektedir ve mutlaka birey sonsuz tüketime fırsat verilmemesi amacı ile cebinden bir katkıda bulunarak teşhis ve tedavisini takip etmelidir. 
 
Hal böyle olunca oturup yıllık hastalık ihtimalleri, ertelenen ameliyatlar, kullanılması muhtemel ilaçlarla ilgili bir bütçe oluşturmalı ve en uygun sigorta sistemi ile kendimiz ve ailemizi doğru zamanında ve kaliteli sağlık hizmetine ulaşmaya müsait hale getirmeliyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder